كفتة داودباشا

طريقة عمل كفتة داود باشا
المقادير
مكونات الكفته
نصف كيلو لحم مفروم
بصلة صغيرة مفرومة ناعم
مقدار معلقتين بقدونس
معلقتين بقسومات
2معلقة صغيرة فلفل اسود
م.ص. ملح
معلقتين كبرا من خلطة كفته ماجى
ربع كوب دقيق
زيت او زبدة للتحمير

مقادير الصوص
لتر من عصير الطماطم
وبصل متقطعه صغير
وفصين توم
طريقة التحضير
نصيف كل من المكونات الكفتهة الى اللحم المفرومة وتقلب جيدا وتقطع ع شكل كور صغيرة
ونمررها فى طبق به دقيق وتوضع بعدها لمدة ربع ساعه فى الفريزر وبعدها نحمر الكفتة فى الزبدة وتوضع جانبا
ونحضر الصوص
نحمر بصل ومعه التوم ويصاف اليهم عصير الطماطم والملح والفلفل ونضع الكفتة فى الصلصة حتى تنضج لمدة 20دقيقة على نار متوسطة
وتقدم مع ر

تعليقات